- Reklama -svět ženy

Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

- Reklama -PR články

Další články autora

Mořská sůl je nepostradatelnou pomocnicí

Mořská sůlje neuvěřitelnou pomocnicí nejen mých rodičů, kteří mají zahrádku, na které mají obrovský bazén, který milují nejen...

Nekončící kruh, který svazuje duši s tělem

Chudáci novomanželky museli kdysi snášet ovazování kotníků a zápěstí větvičkami, které byly do sebe důkladně spleteny. Jejich manželé...

Může UV lampa na gelové nehty vést ke melanomu?

Rakovina kůže má velkou výhodu v tom, že ji vidět a jednou měsíčně bychom si měli systematicky sami...

Vysoký tlak nebolí. Správně měřený pomáhá prodloužit život

Představte si, že hadicí zaléváte zahradu. Pokud ji přišlápnete, proud vody se zmenší, ale tlak v hadici pod...