- Reklama -svět ženy

Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

- Reklama -PR články

Další články autora

Jak se postarat o citlivou a alergickou pleť?  

Alergické reakce jsou většinou typické pro citlivou nebo problematickou pleť, která může nepříznivě reagovat na ledaco, od nových...

Kroky prevence proti nachlazení

Abychom prožili přechod ze zimního období bez větších zdravotních problémů a nachlazení, měli bychom se řídit následujícími radami: Důsledná...

Průměrné ceny potravin 2013-2022: Česko a Itálie

V roce 2022 inflace přerostla všechny rekordy ve všech státech Evropské unie. Ceny dramaticky stoupají, podražila elektřina i...

Chcete miminko, a tak přemýšlíte, jak otěhotnět rychle? Hlídejte si ovulaci

Dnes bohužel vůbec není nezvyklé, že se páru snažícímu se o početí dítěte i několik měsíců nedaří docílit...